Boxholm 14 aug

Det gick riktigt bra idag på debuten i P90.

D r e s s y r  -  49,5 straff vilket motsvarar ungefär 67%
H o p p  - 0 fel
T e r r ä n g  - ett stopp (20 straff) + tidsfel 

Prisse skötte sig verkligen prima. jättefin anläggning med en galet fin terrängbana som innehöll mycket brant upp och nedförs backar. vilket tog ganska så bra på krafterna. prisse var väldigt klockren på dressyr och hoppbanan. Terrängen innehöll 13 hinder och 20 språng. var en hel del A,B,C kombinationer vilket är den stora skillnaden när man går upp från P80 till P90. fick bl hoppa en sunken road (se bild) lite kul med nya typhinder! :) .
prisse gick toppen 1,2,3,4ab,5ab men sen var det 6an. det var en pallisad grind vit, med grav innan och den stog ur sväng med knappt två galoppsprång innan där fick prisse aldrig ordning på sin galopp så han valde att trampa om och la sig alldeles för nära så vi kvadda in i hindret. tog det lite lungt lugna ner han och sen styrde jag på honom igen och då hoppa han jättefint. resten av banan var inga problem! synd bara att det kan bli sånna missar.. men skön känsla att hinderhöjd och bredd inte var några som helst problem och inte tekniskt sätt heller. utan det är bara att försöka lära sig efter sina misstag :-)

 

sista hindret. pallisadhäck


fick bara en bild på ett hinder och det var det sista hindret. häcken ligger på ca 125cm men eftersom hästarna ska hoppa igenom blir det inte högre än 90, 1m.


här är en sunken road på elitnivå. detta typhinder var helt nytt för mig. jag vet om att det finns men aldrig hoppat det med prisse, så riktigt kul :)


Kommentarer
Postat av: Mamman

Grattis!..ni var hur duktiga som helst du o Prissus <3 jag är inte förvånad att det blev ett stopp på det hindret ;)det var ganska klurig sväng/väg..men nästa gång så fixar ni det! <3<3

2011-08-15 @ 21:27:00
Postat av: Emilia

Fin blogg och fina bilder:)

2011-08-20 @ 10:19:35
URL: http://macamonkey.blogg.se/
Postat av: Natalie - Country music fan

Vilken läcker blogg du har! :)

och du skriver intressant för övrigt.



Ta hand om dig, kram.

2011-08-20 @ 21:40:39
URL: http://nataliedahlberg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0