Ljuslingsbacken FT

Under gårdagens var det lokal-Elit tävling hos Ljuslingsbacken. bl individuella ponny SM.
jag red P80 för jag har hört att dom har svår p90 där..och som jag trodde. det var hinder som lika gärna kunnat vart med i SM klassen. iallafall:

D r e s s y r - 47 straff! det var en av dom bästa ggr jag ridit. och helt klart förtjänade straffpoäng!
H o p p n i n g - 0 fel och prisse var som vanligt duktig i banhoppningen
T e r r ä n g - 1 hinderfel + tidsfel.
Det var ett A,B hinder. stockräcke innan med trapp ner. och trappen var ganska hög. prisse vet jag brukar stanna upp innan han hoppar men det är mest för att kolla läget. denna gång stanna han till och var promt tvungen att dra bak ena bakbenet så det blev ett "stopp". man såg det på filmen. jävla skit. men i mina ögon var han nolla! :) pigg som ett as var han också till sista hindret så hade garanterat klarat optimaltiden om inte han hade stannat till. vilket känns sjukt bra inför SM :D

Nästa tävling: DM på karlslund. P90



& måste bara Gratulera min lagkamrat Jenny till 6e placering i SM :D 
 

uppgradera till iphone 4?

har lite funderingar på att byta upp mig till iphone 4. men samtidigt blir det dyrare.. minsta kostnad per månad blir isf 599kr. vilket jag tycker är pissdyrt. just nu betalar ju jag 199 i månaden :)

prissus fick vara modell!

Till Salu

Röda Tretorn Advence Strl: 39 std. Pris: 2300 eller bud! andvända max 6-8ggr. Helt i nyskick! finns ju inte heller att få tag på i den färgen och knappt i nyskick :)

Röda Whitaker huva strl FULL. andvänd max 4 ggr. Pris: 200kr
(ej min på bilden men en sån!)




prisse = högvarv

dagens ridpass gick verkligen jättebra! trodde inte han skulle vara så posetiv till att vilja galoppera 2 km sträcka. så himla nöjd över honom :)
imorgon tänkte jag hoppa lite, det skulle nog uppskattats av prisse! :P
Jo, jag och diesel (Disa) har målat om i stallet! tjusigt värre. skulle kunna ta lite kort så ni får se hur det vart. dock har jag ingen "before" bild. men men.


Boxholm 14 aug

Det gick riktigt bra idag på debuten i P90.

D r e s s y r  -  49,5 straff vilket motsvarar ungefär 67%
H o p p  - 0 fel
T e r r ä n g  - ett stopp (20 straff) + tidsfel 

Prisse skötte sig verkligen prima. jättefin anläggning med en galet fin terrängbana som innehöll mycket brant upp och nedförs backar. vilket tog ganska så bra på krafterna. prisse var väldigt klockren på dressyr och hoppbanan. Terrängen innehöll 13 hinder och 20 språng. var en hel del A,B,C kombinationer vilket är den stora skillnaden när man går upp från P80 till P90. fick bl hoppa en sunken road (se bild) lite kul med nya typhinder! :) .
prisse gick toppen 1,2,3,4ab,5ab men sen var det 6an. det var en pallisad grind vit, med grav innan och den stog ur sväng med knappt två galoppsprång innan där fick prisse aldrig ordning på sin galopp så han valde att trampa om och la sig alldeles för nära så vi kvadda in i hindret. tog det lite lungt lugna ner han och sen styrde jag på honom igen och då hoppa han jättefint. resten av banan var inga problem! synd bara att det kan bli sånna missar.. men skön känsla att hinderhöjd och bredd inte var några som helst problem och inte tekniskt sätt heller. utan det är bara att försöka lära sig efter sina misstag :-)

 

sista hindret. pallisadhäck


fick bara en bild på ett hinder och det var det sista hindret. häcken ligger på ca 125cm men eftersom hästarna ska hoppa igenom blir det inte högre än 90, 1m.


här är en sunken road på elitnivå. detta typhinder var helt nytt för mig. jag vet om att det finns men aldrig hoppat det med prisse, så riktigt kul :)


Veckoplanering

Måndag: Skogstur
Tisdag: Gröna banan, terräng skutt
Onsdag: Vila
Torsdag: Galopp trän. Travet m. Jenny & Sofia
Fredag: Dressyrprogram inövn
Lördag: Tester
Söndag: Tävling Boxholm

Terräng Träning på K-lund

Vart uppe med laget och haft träning. gick verkligen toppen som vanligt på terrängträningarna :) börja med galopp arbete och prisse var så himla brallig. han har fått nytt foder och det verkar verkligen göra nytta! typ granngårdens "aktiv" för sporthästar. :) sen vart det trappa, & näst intill bara vattenhinder träning eftersom ridskoleponnierna fortfarande var ute och beta i hagarna. var lite rädd som han brukar vara för i hopp. men sen släppte allt. red lämpliga P90 linjer och allt kändes toppen och förhoppningsvis sköter han sig i boxholm till helgen! men det gör han säkert :)


t


stackars prisse

Tyckte så synd om prisse att jag gick och köpte ett Amigo flugtäcke till han idag. blir billigare i längden än att gå & köpa massa flugmedel som dels inte hjälper..

Mantorp

Söndagens resultat i Mantorp var helt okej. placeringen var nog den bästa.
D r e s s y r - 52,1 straff
H o p p - 0 fel
T e r r ä n g - 0 hinderfel 4 tidsfel (0,8* = 1,6 strafftillägg.

slutade totalt 2a av 32 ekipage. vinnaren hade totalt 53,2 straff & jag slutade med 53,7 straff.
synd när det är så nära. men men.. 
Blir debut i P90 i boxholm vilket jag ser galet fram emot! :) 

RSS 2.0