Morgonen i ridhuset

i morse var Lina (lagledaren under SM) här & red prisse. hon klämde & kände igenom honom men han reagera inte speciellt mycket. det var på ett ställe på högersidan om länden så reagera han..men vi red & han verkade inte speciellt öm eller stel av den punkten..utan vi red & lina red för det mesta! och vad fint han gick min älskling! han har blivit så lätt att sätta tillbaka så han får mer vikt bakåt att han gör skitfina byten i båda varven helt problemfritt. känns så skönt eftersom han kronglat med vänstergaloppen ett tag nu.. 
men nästa vecka eller denna vecka kommer förmodligen kiropraktorn & känner igenom honom så vi checkar honom nu efter tävlingsåret!  

Lillan på bilden efter dressyr KM 09

i förrgår

kom min nya jacka! köpte en KL jacka till mig & kosta på :) J* i havet vad snygg den är!
Men min är i färgen Blue/Grey/White =)

rubrik

praktik idag & igår, red 2 pollar både igår & idag. red Mayday (anitas nya tävlingshäst) & Polar igår, Finesse & Essie idag. Var även inne på hööks idag & köpte mig ett happy mouth Kimblewick som jag tänkt på sålänge. 349 kosta det så nu hoppas jag han funkar på det..tömkörde prisse idag för jag orka inte sätta mig upp i mörkret. men han gick toppen idag. märks att han är stark och kan hålla små små galoppvolter utan att jag sitter på. skulle inte direkt vara lillans starka sida.  

på bilden är det Anna & Finesse :)

& detta kimblewick'et vare jag köpte :) 349kr - Hööks

provning av pannbandet & schabraket :)


här ser ni också min nya sadel :) med framskurna kåpor ..

Lite behövligt till nästa års FT säsong..


en brösta som håller hela kittet på plats är en toppen säkerhet. en sadel ska ju ligga helt perfekt så man inte ska behöva sånt här skit..men ibland känns det skönt att ha en brösta som kan hålla allt på plats när man vet att chansen är stor att sadeln åker bakåt på en häst som har breda bogblad

Ett happy mouth kimblewick som är godkänd för ponny. jag är nog den personen som är mest emot starka bett på hela jorden! inget starkt bett i mitt stall helst. men detta är endast till för terrängprovet då prisse kan bli extremt tjafsig. det ger inte den extrema hävstångseffekten som ett pelam så det är därför jag vill testa det. blir lite starkare eftersom deltan hjälper till. värt att testa i mina ögon. men absolut inget jag kommer andvända mig av mer än i terrängprovet.

& denna säkerhetsväst som är special för fälttävlan. kommer förståss inte köpa denna förns om ett bra tag. det kommer bli när man klättrar upp i klasserna med storhäst. den ligger runt 5000 lappen & har räddat liv. det säger nästan allt. kommer som sagt inte att köpa den men det är nog en sak man kanske kommer köpa i framtiden..

dagen vart prissefylld!

Vart bara att rida prisse idag..planerade lillan också eftersom amanda inte kom idag..men hann aldrig.
Prisse skötte sig finnemang! Han är så extremt rolig att hoppa när han har sitt vinterhumör! en helt annan ponny. han studsar mest och flyger överallt. hans normalt fina galoppombyten är mer våldsamma & effektiva. världens charmigaste!


min älskling efter KM 09

Vi tog en runda på Charlies idag & då inhandla jag detta:


ett john whitaker schabrak

ett swarovski..det som är längst till vänster..storbritanniens flagga :)

Strumpor från KL :)

en mössa från KL :)

Jönköping imorgon :)



imorgon ska jag & pappa till jönköping och gå på Elmia. & för er som inte vet är det traktor-mässa den här veckan. passar mig som är bonde ända in i benmärjen. haha.
så om min pappa vaknar på rätt sida så hoppas jag att vi tar vägarna förbi Charlies Häst & Hund!

Någon som bor i jönköping?

Jag undrar om det är någon av er bloggläsare som bor i jönköping?
Och om det är långt mellan Elmia-mässan & Charlies Häst & Hund?

kram emma

Bloggtävling!

klicka på bilderna för att tävla!



plockade ihop lite snygga saker från s.e.g


Ayr8 leather helmet. jag föredrar den brun/guldiga


Parlanti chaps

De niro boots snygga i lack :-)

CWD träns

CWD skydd. jag tycker framskydden är fula. men bakskydden yami!

Herve Godignon schabrak

Måndag

Hap, slut på helgen men hästar har det iallafall blivit idag..stall wia hela dagen, inget speciellt..red rico som är såld men ägarna hämtar han inte förns på lördag så då måste han ju hållas i trim tills dess..ringde förut till en hästsportbutik (nämner inga namn) och beställde en vinterjacka till mig eftersom alla mina gått sönder..& vad snygg den är! lägger in en bild när den kommer om några dagar..

hade bra sålänge :)


en sjukt kall onsdag.

shit vad fort allt går över från sommar till höst. inte kul...men men
skolan idag bestod av bara häst! vi har fått en nya hästlärare & hon verkar jättebra :) vi hade det förövrigt supertrevligt under tiden vi gick till falken (där vi äter mat) då märkte man verkligen att man levde. typ - 20? har inte riktigt tinat upp än men men..

jag & sofia bergman i somras :) www.sofiatyp.blogg.se

Håll koll, kommer inom kort! måste bara ta kort på allt som ska ut!


måndag

idag har det vart praktik i vanlig ordning. kolla www.stallwia.se!!!

red bara finesse idag för vi hann inte med så mycket mer :)..
när jag väl kom hem hade mamma mockat & gjort iordning stallet. skönt, så jag kunde rida iväg på prisse direkt. nu märks vinter verkligen! prisse börjar med sina vinterfasoner & gör allt som han ska göra lite mer effektivt!

Ceacar i somras..

Bloggtävling :)

klicka här för att tävla!

ridstölvar ?

mina nästa stövlar börjar komma i tankarna & det är dels för att mina chaps gått sönder & att jag förövrigt bara har tretorn (svarta) annars. några av dessa kommer det bli & det blir tills nästa tävlingssäsong.



Pioneer crockodile.
Tretorn röda. isf begangnade eftersom de slutat tillverkats.
Tretorn GT.
Parlanti.
eller Dyon chaps.

lugn söndag =)

gårdagen inhöll bad på gustavsvik med sm-laget! sen på kvällen kom sara & vi kollade eclipse :)..idag har vi lastat ceacar och även kört runt en sväng, gisses vad han lär sig fort men lite skakis var han allt.. amanda kommer strax så vi ska ta oss en tur i den fina solen som tyvärr inte märks värmemässigt. sen ska jag ta en promenix med nathalie som en fin avslutning på en perfekt vecka! imorgon STALL WIA :) 

segersjö 08

Bilskolan..

ja, som de flesta andra 16-17åringar så håller jag ju på att ta körkort. kul,spännande,irriterande & ibland frustrerande.. men garanterat välbehövligt !
gjorde den där handledarkursen idag, lite efter men jag har ju kört ändå :) t.o.m med hästsläp & häst i ;-)...

Bilfröken: ah, & så rekommenderar jag INTE att ni gör teorin & uppkörningen samma dag för det blir en aningen mycket.

Pappa: vafan emma, beställ en uppkörning nu då & ta allt på samma dag så du får skiten gjord...



Kul att man har en pappa som tycker jag är stor nog att ta mig dit jag vill SJÄLV..

BLOGGTÄVLINGAR:

klicka här för att tävla

klicka här för att tävla

klicka här för att tävla!

tävla om en jacka här!

klicka här för att tävla!

klicka här för att tävla!!

nu tar vi nya tag med bloggen.

bl:



- eftersom jag vart inaktiv så tar vi tag i det hela igen. mer
tips-vardagliga händelser-hiss & diss-träningar-news mm..

RSS 2.0